I RF13.50 er det mulig å legge inn balansekontoer. Disse har til hensikt å være en oversikt over gitte tilsagn og hvor mye som er utbetalt. Balansekonto knyttes til selve finansiering av tilsagnet (finansieringskilde) og gir mulighet for føring av egne balansekontorapporter.

Som standard er denne funksjonalitet deaktivert da ikke alle forvaltere vil ønske å benytte dette

Aktivere funksjonen "Balansekonto"

Vi viser i illustrasjon under hvordan balansekonto aktiveres i forvalterrollen:

Klikk på et bilde for å gjøre det større

Beskrivelse av skjermbildet "Balansekontoplan"

I illustrasjonen under viser vi hvordan man åpner balansekontoplan, redigerer, legger til og sletter balansekontoer:

Registrere balansekonto på aktuelle tilsagn

Når funksjonen for balansekonto er aktivert (Bilde 1 i denne artikkelen), og aktuelle balansekontoer er lagt til i Balansekontoplan (bilde 2 i denne artikkelen) kan man åpne saksbehandlingsvindu på aktuelle tilsagn, og velge korrekt balansekonto. Dette gjøres under fanen "Fin.kilde" (Finansieringskilder).

Se eksempel på bildet under: