Videoveiledningen over beskriver hvordan man oppretter et nytt budjsettområde og overfører ledig fondskapital fra et budsjettområde til et annet.

Vi viser her med bildesekvens under:
1) Hvordan et nytt budsjettområde (regnskapsår) opprettes i systemet.

2) Hvordan bevilgning (altså midler) fra f.eks fylkeskommunen legges til på et budsjettområde

Hvordan opprette et nytt budsjettområde:
På bildet under viser vi hvordan man legger til et nytt budsjettområde.

• Gå til fanen [Ramme/Regnskap] i toppmenyen
  • Trykk på [Velg]-knapp til venstre for aktuell ramme
  • Under "Saldo budsjettområder" trykker du på rød hamburger-meny til venstre for et eksisterende budsjettområde, og velger [Legg til budsjettområde]
  • Fyll ut informasjon om nytt budsjettområde og lagre

Klikk på bildet for å gjøre det større.

• Nytt budsjettområde er nå lagt til

Hvordan legge til bevilgning

På bildet under viser vi hvordan man legger til en regnskapsmessig transaksjon på et budsjettområde.

• Trykk på tannhjul på aktuell budsjettområde (under kolonne "Bevilgning")
  • Velg [Ny overføring]
  • Fyll ut opplysninger om overføringen. Her er det også viktig å velge posteringstype "Bevilgning".
  • Lagre