For både søker-rolle og forvalter-rolle er det mulig å aktivere en funksjon som heter SSO (single sign on). Funksjonen gjør det mulig å benytte kun ett brukernavn/passord for å få tilgang til flere roller. Funksjonalitet blir nå utprøvd for enkelte brukere en periode før vi publiserer for alle. Denne rutinen passer for personer som aktivt benytter flere ulike brukerkonto, ved at man sparer tid på å taste inn ulike innlogging-kombinasjoner for samme identitet.

Skjematisk kan vi beskrive funksjonalitet som:

• Kun teknisk support kan aktivere og deaktivere denne funksjonalitet

• Før aktivering må korrekt e-post være registrert på "Master SSO"

• De ulike brukerkontoene må ha helt like e-postadresser

• Etter aktivering og innlogging vil bruker kunne logge direkte inn i alle andre roller som har samme e-postadresse som blir definert med rollen "Slave SSO". Systemet finner automatisk "Slave SSO" profiler som må ha identisk e-post registrert på "Master SSO"

Bildet over illusterer funksjonalitet på startsiden, med "Master SSO" som er aktivert.

I nedtrekksmenyen vises en oversikt over alle dine brukere. Først ser du ditt brukernavn for kontoen (f.eks Ola.123), deretter navn på søker-/forvalter-rollen (f.eks Sør-Trøndelag fylkeskommune).

Ta kontakt med oss om du har flere kontoer i systemet og ønsker å ta i bruk denne funksjonen.