Artikkeloversikt

Saksbehandling

Vi vil i dette dokument, ved hjelp av illustrasjoner gi en korfattet og skjematisk framstilling av "standard" saksbehandling i RF13.50.

For å komme til saksbehandling gjør følgende:

•    Gå til Søknad- og tilsagnsregisteret

•    Klikk på "hamburgermenyen" til venstre for aktuell sak

•    Klikk deretter på [Saksbehandling]

Klikk på illustrasjonene under for å gjøre dem større

Første fane heter "Saksbehandling"

1. Fyll ut nøkkelopplysninger for prosjektet
  2. Legg inn "Vurdering" og "Forslag til vedtak"
  3. Klikk [Lagre og rediger] deretter gå til neste fane: "Kostnad"

Tips!

Det er anbefalt å fylle inn en del informasjon i denne fanen, men ikke obligatorisk å fylle ut alt. Det er aller viktigst at du velger korrekt prosjektstatus.

Neste fane er "Kostnad"

Her legger forvalter inn en godkjent kostnadsplan.

Det er ikke obligatorisk å fylle ut denne fanen, men dersom dere bruker dette systemet til å produsere dokumenter (f.eks tilsagnsbrev) vil brevet flette inn informasjon om kostnadsplanen som legges inn her. Når søker registrerer utbetalingsanmodninger vil også informasjon om kostnadsplan hentes fra denne planen.

• Trykk på knapp "Kopier kostnadsplan fra søknad" for å få søkers kostnasplan frem
  • Skriv en godkjent kostnadsplan
  • Du kan legge til rader med knapp under planen
  • Slett rader ved å huke av til venstre for aktuell rad, og trykk på "slett rad" under
  • Husk at det finnes flere sider. Bla til neste side med pilene over planen (høyre side)
  • Klikk [Lagre og rediger] deretter gå til neste fane: "Finansiering"

Neste fane er Finansiering
Her legger forvalter inn en godkjent finansieringssplan.

Det er ikke obligatorisk å fylle ut denne fanen, men dersom dere bruker dette systemet til å produsere dokumenter (f.eks tilsagnsbrev) vil brevet flette inn informasjon om kostnadsplanen som legges inn her.

• Klikk på "Kopier finansieringsplan fra søknad" for å få søkers finansieringsplan frem
  • Skriv en godkjent kostnadsplan
  • Utløste midler fra andre finansieringskilder er kun tilgjengelig for fylkeskommuner
  • Klikk [Lagre og rediger] deretter gå til neste fane: "Fin.kilde" (Finansieringskilde)

Neste fane er Fin.kilde (finansieringskilder)

• Fyll ut hvor prosjektet skal få finansiering fra og hvor mye som er innvilget
  • Hvis prosjektet blir finansiert av flere kilder, klikk [Ny rad i finansieringskilder]. Du kan altså dele opp innvilget sum over flere rammer/budsjettområder
  • (Obligatorisk på rapporteringsplike tilsagn) Velg Ramme, Budsjettområde og skriv innvilget Beløp. Dersom Ramme og/eller Budsjettområde ikke er velgbar i nedtrekksmenyen må disse legges til i hovedfanen Ramme/Regnskap
    Klikk her for veiledning om dette tema ramme/regnskap
  • Søknadsbeløp kan overstyres i dette vinduet, til høyre på siden under "Sammendrag finansiering"
  • Klikk [Lagre og rediger] deretter gå til neste fane: "Geografi"

Neste fane er Geografi

•    Kontroller at søker har valgt rett geografi

•    Klikk på [Lagre og rediger] deretter gå til neste fane: "KRD"

Neste fane er KMD

•    Velg primærkategori og sekundær kategori(er) (obligatorisk på rapporteringsplike tilsagn)

•    Skriv inn NACE kode og antall ansatte ved bedriftsstøtte

•    Velg utdypningskategorier (obligatorisk på rapporteringsplike tilsagn)

•    Klikk på [Lagre og rediger] deretter gå til neste fane: "Offentlig støtte"

Siste fane i sluttvurderingen er Offentlig støtte

•    Vurder de 6 vilkårene for offentlig støtte (EØS-avtalens regler om offentlig støtte)

•    Skriv en bekreftelse på at det er gjort en vurdering og en konklusjon.

•    Klikk på [Lagre og avslutt] for å fullføre saksbehandlingen.

Erklæring om habilitet

Generell funksjon

• Valgte saksbehandler på søknad/tilsagn kan digitalt bekrefte habilitet under saksbehandling bildet og fanen "Habilitet"

• 3 felter lagres:

• Avkrysning (Ja/Nei) som bekrefter habilitet

• Tekstfelt med navn/signatur manuelt innlagt av saksbehandler

• Automatisk oppdatert datofelt for tidspunkt av bekreftet erklæring

• Dette er en egen fane under saksbehandling

• Kommando knapp for lagring kun tilgjengelig for valg/tildelt saksbehandler

Saksbehandler legger inn "Erklæring om habilitet"

• Felter kun tilgjengelig for Saksbehandler på aktuell sak, mao. id på saksbehandler må være lik id på innlogget bruker

• Saksbehandler avkrysser felt (1) og fyller inn navn/signatur i felt (2) og deretter lagrer dette med knapp (3) som illustrert under:

• Innlagt "Erklæring om habilitet" er synlig for alle med tilgang til saksbehandling
  • Det er ikke mulig for andre enn saksbehandler å endre erklæringen

Rangering og omtale

Rangering og omtale er en valfri funksjon som legges inn i første side i saksbehandlings-vindu. Hensikt med rangering og omtale er å kunne skille gode prosjekter fra mindre gode på en enkel måte. Innlegging av rangering må aktiveres av administrator i forvalter-rollen under konfigurasjon. Vi illustrerer under hvordan man aktiverer rangering og omtale under konfigurasjon.

Aktivering av rangering under konfigurasjon:

Hvordan legg inn rangering i saksbehandlingsvindu:

Visning og sortering i søknadsregisterer

Excel rapport som inkluderer "rangering og omtale":

Snarveier på Prosjektets Startside

Under Saksbehandling på prosjektets startside finnes snarveier til ulike handlinger/oppgaver som kan utføres i et enkeltprosjekt.

Menyene under saksbehandling er som følger: